HP Windows Telefoons

Verwachte Smartphones

Xbox Music

Xbox music is een online muziekdienst van Microsoft die gelanceerd werd in oktober 2012. Xbox Music is beschikbaar voor Windows Phone 8 smartphones, Windows 8/RT tablets en pc's, en voor de Xbox 360. Op nieuwe Windows Phone 8 telefoons zal Xbox music voorgeïnstalleerd zijn. Het eerste half jaar zal Xbox Music gratis zijn, met advertenties weliswaar, daarna kun je er tegen betaling gebruik van maken.

Bij de lancering in 2012 hebben de gebruikers reeds de beschikking over meer dan 30 miljoen nummers. Gebruikers kunnen liedjes luisteren via een stream, maar ook hele albums aanschaffen en downloaden. Ook kan muziek in de cloud worden opgeslagen, waardoor die voor verschillende apparaten beschikbaar is. Amerikaanse prijzen voor Xbox Music zijn $9.99 per maand of $99.00 per jaar. Voor het aanschaffen voor een nummer of album moet natuurlijk extra betaald worden.De Xbox Music prijs voor Nederlandse gebruikers publiceren we zodra deze ons bekend is.

 

Gebruikers van Windows 7(.5) telefoons kunnen helaas geen gebruik maken van Xbox music, maar Microsoft beweert dat het bezig is met een browser versie die dus ook op Windows 7 telefoons kan werken. Ook zijn er berichten dat Microsoft Xbox Music beschikbaar wil maken voor iOS (iPhone) en Android gebruikers.

Met Xbox Music brengt Microsoft een product dat het midden houdt van online muziekstreamingdienst Spotify en iTunes.

 

 

In de volgende Xbox Music video toont Microsoft kort wat je allemaal met Xbox Music kunt doen.