HP Windows Telefoons

Verwachte Smartphones

Augmented Reality

 

nokia-augmented-reality

Augmented Reality, in het Nederlands ook wel eens Toegevoegde Realiteit (TR) genoemd, is een term die staat voor toevoegen van computer gegenereerde input aan de werkelijkheid. Bekende voorbeelden zijn de virtuele reclameborden naast voetbaldoelen tijdens voetbalwedstrijden of de bewegende rode lijn bij schaatswedstrijden die de snelste tijd weergeeft.

De toegevoegde waarde van augmented reality is dat nuttige en handige informatie toegevoegd kan worden aan real-time beelden.

 

Augmentend Reality op smartphones

Augmented Reality is een functie die we ook steeds meer zien of smartphones. Met augmented reality apps kun je met je smartphone de omgeving scannen, zodat je nuttige informatie op je scherm krijgt. Het plaatje dat je hier boven ziet is daar een voorbeeld van. Met de camera van je telefoon bekijk je je omgeving en ondertussen verschijnt er op je scherm informatie over winkels. Zo kun je in dit voorbeeld zien wat voor soort etablissementen (kledingwinkels, restaurants etc.) in je buurt zijn en welke ratings deze zaken krijgen. Als je bijvoorbeeld een leuk restaurantje zoekt of een kledingwinkel niet kunt vinden is dit erg handig.

Ook zijn er augmented reality apps die je uitleg geven bij historische gebouwen en monumenten. Zo kun je een stadswandeling maken en (extra) informatie krijgen over de dingen die je ziet.

 

Augmented Reality op Windows Phone

Van de Windows Phone producenten is Nokia op dit moment het verst met augmented reality. Nokia bracht onlangs 'City Lens' uit, een app waarmee je de omgeving kunt scannen. City Lens toont vervolgens reviews en ratings van de dingen in je omgeving. Ook kun je op een target klikken om er meer informatie over te krijgen. Daarnaast kun je aangeven wat je zoekt. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een restaurant dan filtert City Lens de restaurants in je omgeving. City Lens is beschikbaar voor alle Nokia Lumia telefoons. Kijk het filmpje hieronder voor een demonstratie van City Lens.