HP Windows Telefoons

Verwachte Smartphones

Windows Phone 8.1

door

WindowsPhone812 April 2014 presenteert Microsoft Windows 8.1 als update voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8. In Windows Phone 8.1 zitten enkele belangrijke verbeteringen die het gebruikersgemak van Windows Phone. In dit artikel zetten we de belangrijkste veranderingen van Windows Phone 8.1 op een rijtje:

 

 

 

  1. Notificatie scherm. Microsoft heeft (eindelijk) een notificatiescherm aan Windows Phone toegevoegd. Met een veegbeweging van boven naar beneden kunnen gebruikers in één oogopslag hun notificaties raadplegen.
  2. Spraakbesturing Cortana. Microsoft presenteert de nieuwe spraakbesturing Cortana. Deze functie is vergelijkbaar met Siri op de iPhone en Google Now op Android apparaten. Cortana kan informatie uit je e-mailtjes halen en houdt ook een noteboek bij met onder andere favoriete plaatsen en contactpersonen. Cortana gebruikt deze informatie om een zo goed mogelijk antwoord op je vraag te geven.
  3. VPN ondersteuning. Windows Phone 8.1 biedt nu ook ondersteuning voor VPN.
  4. Swipen. Met het virtuele toetsenbord van Windows Phone kun je voortaan ook swipen, een functie die Microsoft 'Word Flow' noemt. Als je dus een woord typt kun je voortaan dus van letter naar letter 'vegen' om dit woord te maken, wat vaak sneller werkt dan letter voor letter los typen. Word Flow zal ook in het Nederlands werken laat Microsoft weten.
  5. Internet Explorer. Windows Phone 8.1 beschikt over een nieuwe versie van Internet Explorer. Nieuw in deze versie is onder meer privé browsen en een reader modus, om artikelen fijner te kunnen lezen.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen in Windows Phone 8.1 ten opzichte van zijn voorganger. Microsoft laat weten (op 2 april) dat Windows Phone 8.1 binnen enkele maanden uit, ook voor bestaande modellen.

 

We hopen dat we je met dit artikel goed geïnformeerd hebben over Windows Phone 8. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, dan kun je ze hieronder kwijt.