Nokia Lumia 920

Na de introductie van de eerste Nokia Windows Phone smartphones vorig jaar wil Nokia met de Lumia 920 en Lumia 820 de lucratieve smartphone markt nu echt gaan veroveren. De Nokia Lumia 920 is het zogenaamde vlaggenschip met de nieuwste versie van Windows Phone: versie 8. Dit jaar geven we Nokia én Windows Phone 8 een goede kans, want we zijn zeer onder de indruk van deze Lumia 920!

 

 

Los toestel: Nokia Lumia 920 zonder abonnement

Bij deze webwinkels kun je een losse goedkope Nokia Lumia 920

simlock vrij kopen:

phonehouse  belsimpel-logo  phoneshop

 

  Nokia-Lumia-920 01

 

Review

Nokia Lumia 920 Review

Nokia Lumia 920 Hardware

Eén van de eerste dingen die opvalt aan de nieuwe Lumia 920 is de mooie vormgeving en de felle kleuren, waarin deze Lumia telefoon uitkomt. Het 4,5 inch IPS LCD touchscreen is HD, waar vorige Lumia smartphones dit nog niet hadden. Het scherm is zeer helder en het contrast is verbluffend. Nokia is ook trots op de Pureview camera met Carl Zeiss lens die in de Lumia 920 zit. Volgens Nokia heeft deze camera minder licht nodig om een foto te maken, waardoor de sluitertijd korter is en foto's scherper zijn, zeker in donkere omgevingen. Voorop de telefoon zit een camera, die je kunt gebruiken voor videchat.

De Nokia Lumia 920 beschikt over een 1,5 GHz dualcore processor van Qualcomm, waarover ook veel Android smartphones beschikken. Nokia heeft 32 GB opslaggeheugen toegevoegd aan de Lumia 920, waardoor je veel foto's, video's en MP3's kunt opslaan. De Nokia Lumia 920 kun je uiteraard ook als draagbare muziekspeler gebruiken. Ook vermeldenswaardig is de 2000 mAh batterij, de grootste batterij die Nokia ooit in een mobiele telefoon gestopt heeft. De batterij kan draadloos opgeladen worden met een speciaal oplaadkussen. De bedoeling is dat dit oplaadkussen ook in koffiezaakjes e.d. komt te leggen, zodat je je Nokia kunt opladen als je een kopje koffie drinkt. Nokia heeft al overeenkomsten met The Coffee Bean en Virgin Atlantic voor deze oplaadkussentjes. We weten nog niet waar in Europa deze Nokia opladers komen te liggen.

 

Nokia Lumia 920 Software

Nokia Lumia 920 komt uit met het nieuwe Windows Phone 8. Windows 8 komt ook uit op nieuwe tablets en de bedoeling is dat hierdoor meer apps voor Windows 8 worden ontwikkeld. Nokia kondigt samen met de Lumia 920 ook enkele 'exlusieve apps' aan, zoals Angry Birds Roost, NFC app Yousendlt en mode app StyleSaint. Deze apps zijn slechts enkele maanden exlusief voor Windows Phone, waarna ze op andere platforms uitkomen. Deze apps zullen dus geen reden zijn om de Nokia Lumia 920 aan te schaffen, maar Nokia wil laten zien dat Windows Phone voldoende apps biedt voor gebruikers.

Nokia heeft ook enkele apps zelf toegevoegd die dus Nokia exlusief zijn. Er handig zijn de gratis navigatiesoftware en kaarten van Nokia die ook off line beschikbaar zijn, waardoor je in het buitenland geen verbinding met het internet hoef te maken om de weg te vinden. Erg leuk én handig is Nokia Citylens. Met deze app kun je via deze camera naar je omgeving kijken, terwijl Nokia Citylens aangeeft waar restaurantjes, winkels etc. zijn. Door vervolgens op bijvoorbeeld een restaurant te drukken krijg je reviews en gegevens over dit restaurant.

 

Nokia Lumia 920 Internet en Connectiviteit

Deze Nokia voldoet aan de snelste mobiele internet standaard in Nederland: 3G. Ook is de Nokia Lumia 920 voorbereid op het nog snellere 4G netwerk, wat de komende jaren in Nederland uitgerold zal worden. Ook kun je verbinding maken met WiFi netwerken, en beschikt de Lumia 920 over NFC en Bluetooth.

 

Met de Lumia 920 kan Nokia de concurrentie weer aan met de iPhone en Android. Kijk in ons overzicht voor goedkope Nokia Lumia 920 abonnementen of voor losse Lumia 920 toestellen. De Nokia Lumia 920 komt uit in geel (Lumia 920 geel), zwart (Lumia 920 zwart), wit, (Lumia 920 wit), rood, (Lumia 920 rood), en grijs (Lumia 920 grijs).

 

Foto's maken met de Nokia Lumia 920

Onze collega's van The Verge hebben in dit artikel foto's gemaakt met de Nokia Lumia 920 en met concurrerende toestellen zoals de iPhone 4S, Samsung Galaxy S3 en HTC One X. De foto's zijn 's avonds gemaakt in Central Park in New York, omdat Nokia beweert dat de Nokia Lumia 920 vooral in donkere omgevingen veel betere foto's maakt dan de concurrentie. Kijk naar de volgende foto's en zie dat de foto's van de Lumia 920 inderdaad beter zijn dan die van de andere smartphones.

 

nokia-lumia-920-1-verge-1200 gallery post

apple-iphone-4s-verge-1200 gallery post

 samsung-galaxy-s-iii-night-verge-1200 gallery post

htc-one-x-night-mode-verge-1200 gallery post

 

Specificaties

Specificaties Nokia Lumia 920

Afmetingen (hxbxd in mm) 129,8 x 70,9 x 10,7
Gewicht (gram) 186
Gesprekstijd
Batterij 2000 mAh
Processor Qualcomm Snapdragon S4 1,5 GHz dualcore
Intern geheugen 1 GB RAM werkgeheugen, 32 GB Opslaggeheugen
Extern geheugen niet uitbreidbaar
Scherm 4,5 inch IPS LCD
Schermresolutie 1280 x 768 pixels
Pixeldichtheid (PPI) 332
Camera resolutie (MPix) 8,7 Pureview camera; 1,2 frontcamera
Besturingssysteem Windows Phone 8
Media videospeler, MP3 speler
Mobiele verbinding GSM, GRPS, EDGE, 3G, 4G/LTE
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, 3.1
NFC ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de Nokia Lumia 920, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de Nokia Lumia 920!