HP Windows Telefoons

Verwachte Smartphones

Acer Liquid M220

Acer presenteert eind februari 2015 de Acer Liquid M220, een goedkope Windows telefoon met een introductieprijs van slechts €79. Hiermee gaat dit toestel de concurrentie aan met de onlangs verschenen Microsoft Lumia 435. Welke Windows smartphone kun je het beste kiezen? Lees het in onze review hieronder.

Los toestel: Acer Liquid M220 zonder abonnement

Bij deze winkels kun je een goedkope Acer Liquid M220 simlock vrij kopen:

 bolcom-logo  coolblue-logo

 

 Acer Liquid M220 voorkant

 

Review

Acer Liquid M220 Review

De Liquid M220 is de eerste Windows telefoon van Acer en we zijn blij dat meerdere fabrikanten met een Windows toestel op de markt komen, want dit betekent meer keus voor de consument. Net zoals Microsoft en Archos kiest Acer voor een budgettoestel. Dit is logisch, want de budget Windows telefoons zijn populairste toestellen tot nu toe en bieden een goede prijs kwaliteit verhouding.

 

Aangezien Microsoft aan de fabrikanten geen vrijheid geeft om het besturingssysteem aan te passen (in tegenstelling tot Android), levert dit vaak sterk gelijkende toestellen op. Daarom zullen we in deze review de Liquid M220 vergelijken met de Lumia 435, die ongeveer even duur is.

 

Windows 10 Update komt eraan

Beide smartphones komen uit de doos met Windows Phone 8.1, maar zowel Acer als Microsoft als Acer hebben een update beloofd naar Windows 10, dat later dit jaar zal verschijnen. Op software gebied zijn beide toestellen dus (bijna) identiek.

 

Hardware

Zowel de Liquid M220 als de Lumia 435 hebben een 4 inch IPS LCD touchscreen met een resolutie van 800 bij 480 pixels. De scherpte komt hierbij uit op 233 pixels per inch. Dit is scherp genoeg om een video te kijken, te internetten en tekst te lezen. Wel zie je het verschil met de topschermen van dit moment, maar het scherm is dus scherp genoeg om eerdergenoemde zaken te doen.

De Acer Liquid M220 beschikt net zoals de Microsoft Lumia 435 over een Qualcomm Snapdragon 200 chipset. Deze is snel genoeg om Windows soepel te laten draaien, veel apps starten snel op. Bij zware apps en multitasken ga je echter wel merken dat deze chipset geen hoogvlieger is. De Liquid M220 heeft 512 MB RAM en 4 GB opslaggeheugen en op dit punt scoort de Lumia 435 beduidend beter, want dit toestel beschikt over 1 GB RAM en 8 GB opslaggeheugen. Hierdoor is de Lumia 435 wat sneller en is het interne opslaggeheugen minder snel vol. Wel beschikken beide mobiele telefoons over een MicroSD slot om het opslaggeheugen uit te breiden.

 

Achter op de Acer Liquid M220 zit een 5 megapixel camera voor foto's en video's. De fotokwaliteit is prima om een foto via whatsapp door te sturen, maar een vervanging voor een conventionele (compact) camera vinden het niet. Wel is de camera van de Liquid M200 beter dan de camera van de Lumia 435, want die heeft slechts 2 megapixels. Ook de selfie camera van de Liquid M220 is beter met 2 megapixels, aangezien de Lumia 435 over een 0,3 megapixel selfiecamera beschikt.

 

Internetten met de Acer Liquid M220

Je kunt met de Liquid M220 internetten via 3G en WiFi en dit is ook het geval voor de Nokia Lumia 435. Deze smartphones ondersteunen dus niet 4G internet, de nieuwste en snelste standaard voor mobiel internet in Nederland. Hoewel het goedkope mobiele telefoons betreft, vinden we dit toch jammer, want 4G is in snel tempo de nieuwe standaard in Nederland aan het worden. KPN en Vodafone bieden op dit moment al een landelijk dekkend 4G netwerk. T-Mobile dekt een groot deel van Nederland en zal in oktober 2015 heel Nederland dekken. Prijsvechter Tele2 heeft onlangs zijn eigen 4G netwerk gelanceerd, waarmee het vooral de randstad dekt. Het verschil tussen 4G en 3G merk je vooral als je video's op hoge kwaliteit streamt of grote bestanden downloadt. 3G is gelukkig wel snel genoeg om soepel en snel te browsen.

Daarnaast kun je dus internetten via WiFi netwerken. Als je thuis een eigen draadloos netwerk hebt, dan kun je dus via dit netwerk internetten. Dit is doorgaans een snel netwerk en data die je via WiFi netwerken verstookt, gaat niet van je databundel af, dus we raden dan ook aan om hier gebruik van te maken.

 

Een smartphone is meer dan een mobiele telefoons en dus is de Acer Liquid M220 tevens een mediaspeler. Zo kun je video's bekijken of je favoriete muziek beluisteren op dit toestel. Daarnaast hoef je dankzij de ingebouwde GPS sensor ook de weg niet meer kwijt te raken.

 

Acer Liquid M220 of Microsoft Lumia 435

Zoals we al schreven zijn de verschillen tussen beide Windows smartphones klein. Beide beschikken over dezelfde software, zelfde kwaliteit scherm en gelijke chipset. De Microsoft Lumia 435 heeft als voordeel dat het beschikt over meer werkgeheugen (1 GB) en meer intern opslaggeheugen (8 GB). Hierdoor zal de Lumia 435 in de praktijk vaak wat sneller zijn en zal het geheugen minder snel vol zijn. Dit laatste is ook belangrijk voor apps, want deze kosten ook geheugen.

Het voordeel van de Acer Liquid M220 is dat deze gsm beschikt over een betere camera zowel voor als achter op het toestel. Vind je snelheid en geheugen dus belangrijk, dan raden we aan om voor de Microsoft Lumia 435 te kiezen. Vind je daarentegen de camera op een toestel belangrijk, dan is de Acer Liquid M220 de beste keus.

 

Acer Liquid M220 Kopen

Wil de Acer Liquid M220 zonder abonnement kopen, dan kun je bij de webshops boven in het overzicht de beste aanbiedingen vinden voor een losse, simlockvrije Acer Liquid M220. Wil je dit toestel met abonnement aanschaffen, dan kun je onder het abonnemententabblad de beste en goedkoopste Acer Liquid M220 abonnementen vinden. Hier kun je een abonnement naar wens samenstellen en vind je onder andere KPN, T-Mobile en Vodafone Acer Liquid M220 abonnementen.

Als je een gsm met abonnement wilt bestellen, dan kan een Acer Liquid M220 sim only deal ook interessant zijn. Bij deze combinatie koop je het toestel los van het (sim only) abonnement. Sim only abonnement zijn vaak zeer scherp geprijsd, en daardoor kan een combinatie een scherpe deal opleveren. Sim only aanbiedingen vind je in onze sim only vergelijker.

 

Dit toestel verschijnt in de kleuren Black (Acer Liquid M220 zwart) en White (Acer Liquid M220 wit).

Specificaties

Specificaties Acer Liquid M220

Afmetingen (hxbxd in mm) 124,9 x 64 x 9,6
Gewicht (gram) 119
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 1300 mAh Li-Ion
Chipset Qualcomm MSM8210 Snapdragon 200
CPU Dual-core 1.2 GHz Cortex-A7
GPU Adreno 302
Werkgeheugen 512 MB RAM
Intern opslaggeheugen 4 GB
MicroSD slot ja, uitbreidbaar met maximaal 32 GB
Scherm 4 inch capacitive touchscreen
Schermresolutie 800 x 480 pixels
PPI 233
Camera resolutie (MPix) 5 megapixel. 2 megapixel frontcam
Besturingssysteem Windows Phone 8.1
Media videospeler, MP3 speler
Mobiele verbinding GSM, GPRS, EDGE, 3G
SIM Dual-SIM
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, 4.0
NFC nog niet bekend
Kleuren zwart, wit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonnementen

 

Video

Onze collega's van PhoneArena bespreken de Acer Liquid M220 kort in de volgende hands on video:

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de Acer Liquid M220, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de Acer Liquid M220!